Cursusdata in 2025

Kaas in de Keuken op locatie in Limburg (febr. 2019)

Sinds 2016 organiseert Kaas in de Keuken jaarlijks een aantal cursussen kaasmaken. In de regel vinden de cursussen plaats op de boerderij in Lunteren, maar soms ook op andere locaties in het land. 

Om tijdens de cursus iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven is het aantal cursisten in de groep beperkt. Zo heb je na het volgen van de cursus voldoende handvatten om thuis aan de slag te gaan en zelf boter, yoghurt, kwark, zachte en harde kaas te kunnen maken.

Natuurlijk ben je na drie modules niet volleerd, maar je hebt voldoende geleerd om er thuis mee verder te kunnen. Kaasmaken en verzuivelen leer je vooral door het heel veel te doen. 

Ook in 2025 zijn weer 4 cursussen gepland:

Wintercursus 2025
*helaas, de vrijgekomen plekken zijn weer opgevuld – de cursus is VOL*
   ♦   module 1    zaterdag 25 januari
   ♦   module 2    zaterdag 8 februari
   ♦   module 3    zaterdag 22 februari

Voorjaarscursus 2025 *ook de voorjaarscursus is VOL*
    ♦    module 1    zaterdag 22 maart
    ♦    module 2    zaterdag 5 april
    ♦    module 3    zaterdag 19 april

Zomercursus 2025 *en ook de zomercursus is vol*
    ♦    module 1    zaterdag 31 mei
    ♦    module 2    zaterdag 14 juni
    ♦    module 3    zaterdag 28 juni

Najaarscursus 2025
    ♦    module 1   zaterdag 20 september
    ♦    module 2   zaterdag 4 oktober
    ♦    module 3   zaterdag 18 oktober

Als een cursus volgeboekt is, kun je je altijd op de wachtlijst laten zetten.
Je weet maar nooit of er toch weer een plek vrij komt.

Tijd & locatie
De cursussen vinden plaats op boerderij De Groote Voort in Lunteren
en zijn steeds ’s middags tussen 13:30 en ca. 17:30 uur

Kosten
De cursus is in principe één geheel, maar je kunt je ook opgeven voor alleen de eerste module.
Je kunt dan later beslissen of je de rest van de cursus ook wilt volgen. Dit kan natuurlijk alleen als de cursus niet is volgeboekt
De kosten voor een complete cursus zijn €185,– (inclusief btw)
Bij aanmelding voor losse module(s) zijn de kosten per module €75,– (incl. btw)

Cursusboekje
Na elke module krijg je een klein cursusboekje. Hierin kun je alles wat je tijdens de cursus gedaan en geleerd hebt thuis nog eens rustig nalezen. Een boekje vol informatie en handige weetjes.
En ook recepten! Behalve de recepten die je tijdens de cursus al hebt gemaakt, vind je hierin nog meer recepten om thuis kaas of zuivelproducten te maken.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de cursus via het contactformulier

Dit contactformulier kun je ook gebruiken om je op de wachtlijst te laten zetten of voor andere vragen of opmerkingen.
Als je je hebt aangemeld, maar de cursus nog niet hebt gevolgd, kom je automatisch op de mailinglijst. Je krijgt dan automatisch bericht van de cursusdata voor het volgende jaar.
De nieuwe cursussen worden altijd in het najaar gepland.

In plaats van het contactformulier te gebruiken kun je ook een mail sturen naar minke [at] kaasindekeuken [punt] nl

Let op:
Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst.
De groep bestaat uit maximaal 12 cursisten, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Overigens gaan de cursussen alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 6 cursisten).

*
PS : op de cursus Kaas in de Keuken zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Die kun je hier nalezen.